Creative Impact Toolkit, maakt impact-ambities van makers concreet!

De nieuwe versie van de Impact Makers Toolkit is live: de Creative Impact Toolkit. Deze online toolkit helpt makers met het realiseren van hun maatschappelijke ambities. Door een korte vragenlijst in te vullen, worden zij geadviseerd over de manier waarop hun culturele project kan bijdragen aan sociale verandering. De toolkit is onlangs verrijkt met praktijkervaringen en inzichten uit het prijswinnende 9 Dimensions Model. Zo is de toolkit van, voor én door makers.

Kunst en cultuur brengen mensen met verschillende achtergronden en perspectieven samen. Het zet aan het denken, blikken worden verbreed en respect wordt opgebracht. Om een dergelijke impact te maken is een gedegen strategie, passend bij de artistieke visie, het verhaal en de doelgroep, essentieel. De Creative Impact Toolkit is een laagdrempelig hulpmiddel om maatschappelijke ambities binnen verschillende creatieve disciplines vorm te geven en te evalueren.

De Creative Impact Toolkit is ontwikkeld door Impact Makers NL, in samenwerking met EU Horizon 2020 project CreaTures (Creative Practices for Transformational Futures) en Utrecht Universiteit. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, omdat het makers op een laagdrempelige manier ondersteunt om de samenleving te raken en in beweging te brengen met overtuigende verhalen. Dit is van onmisbaar belang voor de sociale, inclusieve en creatieve samenleving die wij voor ogen hebben.

Praktische informatie voor makers
Zelf een maker en benieuwd naar de toolkit? Hier start je je eigen project aan de hand van een korte vragenlijst. Met het 9 Dimensions Model wordt een impactstrategie geformuleerd: de manier waarop je het verschil wil maken. Ook kun je je eigen pitchdeck creëren om partners over je project te informeren en ontvang je passende evaluatievragen, voor evaluatie van je project na afloop.